Eindelijk weer studenten – Feb

Eindelijk weer studenten – Feb

Nieuwsupdate 35 - Februari 2020

Onze impact in het afgelopen jaar

Eindelijk weer studenten op de YWAM Muizenberg basis

Komende maand is het alweer 4 jaar geleden dat we naar Zuid-Afrika zijn vertrokken. Ik kreeg het eerste jaar een kleine ruimte toegewezen waar ik de media-afdeling kon beginnen. Afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met het opbouwen van het 3de kantoor waar ik in mag trekken. Dit is echter de eerste keer dat het een gezamenlijke werkruimte zal worden. Er is genoeg ruimte om met minimaal 8 man te werken. Dit kantoor bevindt zich in het nieuwe gebouw die YWAM Muizenberg vorig jaar heeft gekocht. Dit is ons eerste gebouw, ‘ The Ubuntu Centre’, waar we als gemeenschap van ruim 200 man allemaal in passen. Dit gebouw zou ‘de huiskamer’ van onze zendingsgemeenschap moeten worden! Ik heb veel energie gestopt in het verbouwen van ons kantoor. Ik vind het belangrijk dat het er goed uitziet en dat mensen trots kunnen zijn op hun werkplek. Mijn verlangen is om meer samenwerking te zien binnen onze gemeenschap: minder eilandjes en meer eenheid. Hiermee hoop ik onder andere dat het aantrekkelijker wordt voor DTS studenten om terug te komen naar het zendingsveld en zichzelf toe te wijden aan YWAM of aan lokale bedieningen.

Na mijn inzet in ‘ The Ubuntu Centre’ hebben ze mij gevraagd om onderdeel te worden van het kernteam die dit gebouw overziet. Ik heb nog zoveel ideeën om dit gebouw optimaal te gebruiken. Graag zou ik kampvuur avonden willen organiseren, want wie heeft er nou niet de meest diepe gesprekken bij een vuurtje? In het Afrikaans ook wel ‘Bush TV’ genoemd, haha! Ook de groentetuin zou een mooie gelegenheid zijn om mensen bij elkaar te brengen. En een leuk speeltuintje voor ouders en kinderen maakt het helemaal af.

Door corona was het erg stil in de gemeenschap het afgelopen jaar, en ik kan niet wachten om weer meer bij elkaar te zijn. Sinds vorige week zijn er ook weer 40 studenten begonnen met een DTS en SBS*. Het geeft mij zoveel energie om weer jonge mensen te zien die ernaar verlangen te groeien in hun relatie met God. Laat het nieuwe jaar maar komen, ik heb er zin in!

Mommy is busy!

Sinds begin Februari ben ik (Judith) ook weer 3 dagen in de week aan het werk. Ik heb nog niet al mijn verantwoordelijkheden teruggekregen, zodat Abel tot eind April mee kan nemen. Soms worden we allemaal afgeleid door gezellige baby praatjes, maar over het algemeen gaat het heel goed en kan ik mijn werk goed combineren met Abel.

Afgelopen week zijn er twee collega’s ziek geworden met Corona en een huismoeder loopt tegen een burn-out aan. Het heeft ervoor gezorgd dat ons hele team moet bijspringen voor extra taken naast hun huidige verantwoordelijkheden, dit is best een uitdaging. Ook omdat het huis momenteel vol zit met 7 vrouwen!

Bidden jullie mee dat we gepaste oplossingen kunnen vinden en ook dat er nieuw personeel gevonden wordt dat zich wilt inzetten voor s-cape!

Gebedspunt:

We komen naar NL!!

Voor het grootste deel mede mogelijk gemaakt door onze lieve familie, hopen we binnenkort naar NL te komen. Het is nog even puzzelen wat betreft verantwoordelijkheden overdragen, maar het lijkt erop dat we rond April kunnen komen. We zijn enorm dankbaar en hebben er enorm veel zin om Abel aan familie te laten zien. Door alle corona maatregelingen is uiteindelijk niemand van onze familie meer hier gekomen. Wel hadden we in Februari een vriendin op bezoek. Het was heel fijn om iemand vanuit NL over te hebben.

Onze reis hangt ook af van Abel zijn papierwerk. Momenteel loopt het aanvragen van zijn paspoort erg moeizaam. Zijn geboorte acte zit al 7 weken in de post vast. Willen jullie hier ook voor meebidden, dat deze weer terechtkomt!?

Gebedspunt:

Heel veel liefs, de Elandjes
Wesley, Judith, Joas en Abel

Meest recente updates

Ontvang de laatste updates

volg ons via onze maandelijkse nieuwsupdate

Hallo Nederland!

Het is 2.00 ‘s nachts en ik kijk op mijn telefoon hoe laat het is. Daar zag ik de sms-berichtjes dat onze Corona resultaten terug

Lees verder »

Dankjewel

dat je een gift wilt geven!

mogelijkheid 1

Je kan je gift overmaken via een Tikkie

Dit is geen Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

mogelijkheid 2

Je kan je gift overmaken naar:

  • rek.nr.:
    NL38 RABO 0326 5210 62
  • ten name van:
    Stichting JmeO te Heerde
  • omschrijving:
    2281, To serve others and to share His love. ‘

Jeugd met een Opdracht’ is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) waardoor de giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.