Een verhaal van hoop

Nieuwsupdate 35 - Februari 2020

Onze impact in het afgelopen jaar

Als de dag van gisteren kan ik me nog het moment herinneren, dat Abigaïl bij S-Cape binnen- kwam. Hoogzwanger van een meisje. Ze zag er niet gezond uit. Ze had een heftige uitslag op haar gezicht en ze voelde zich niet goed. Vrijwel direct ging ze door naar het ziekenhuis, om vervolgens een week later, met een gezonde baby, terug te komen. Nu, anderhalf jaar later, heeft ze succesvol ons programma afgerond. Ze is zoveel sterker en zelfstandiger. Lees hier haar brief naar alle betrokkenen, dus ook aan jou.

“Hartelijk dank aan S-Cape. Medewerkers, huismoeders, managers, maatschappelijk werkers, psychologen, DGT-trainers, stagiaires, vrijwilligers, klusjesmannen en directeuren. Bedankt aan de partners, betrokkenen en donateurs. Bedankt aan iedere persoon die zijn of haar deel heeft gegeven en het voor mij mogelijk heeft gemaakt om te genezen, om een ​​diepere betekenis aan mijn leven te geven, om zelfliefde, nederigheid en vertrouwen te vinden. Bedankt aan alle bewoners die moesten lijden, door al mijn karaktervormingsveranderingen. Bedankt aan DSD & A21, die me hier hebben gebracht!

Ik ben zo dankbaar voor wat jullie voor mij en mijn dochter hebben gedaan. Voordat ik hier kwam, was ik niet in staat om te genezen van diepgewortelde trauma’s uit mijn kindertijd, trauma’s uit het volwassen leven en het meest recentelijk trauma door mensenhandel.

Ik heb karaktergebreken kunnen identificeren en erkennen, nieuwe manieren geleerd om met situaties om te gaan en om te gaan met momenten van stress en angst. Ik heb spirituele gereedschappen en wapens gekregen, om mij sterk te houden in de strijd tegen de vijand. Ik heb geleerd, om van mensen uit het verleden te houden, met hun gebreken en heb me, zonder enige twijfel, gerealiseerd dat ik niet perfect ben. Ik heb veel te leren. Wat anderen te zeggen hebben heeft waarde en door het toe te passen, werd ik vernieuwd en getransformeerd. Hersteld, naar een persoon die een leven leidt, dichter bij wat God voor mij heeft bedoeld.

Dit laatste hoofdstuk van mijn leven, was het beste hoofdstuk tot nu toe. Ik heb nog nooit zo’n lange periode van vrede, vreugde, liefde, groei, geen stress, niet echt vechten en geen echte fysieke stress meegemaakt.
De Heer is ook overal bij aanwezig geweest, leidend en volledig in controle.
Alles wat op mijn pad kwam, had ik niet verdiend en ik weet dat het allemaal een geschenk was, waar ik altijd dankbaar voor zal zijn.

Ik bid voor de succesvolle voortzetting en zelfs groei van S-cape. Voor het voortdurende herstel van huidige en toekomstige bewoners en voor de machtige bescherming en overvloedige zegeningen van de Heer voor altijd. Amen”

Liefs, Abigaïl

Huidige status safe house:

 • Onlangs hebben we nog twee nieuwe bewoners mogen ontvangen. Dit maakt dat we momenteel 7 bewoners in het huis hebben. Er zal nog een nieuwe bewoner bijkomen, volgende week. We kijken naar haar uit. Bid je mee, dat de nieuwe bewoners zich goed kunnen aanpassen aan deze nieuwe omgeving?
 • Abigaïl en een andere bewoner, die ons programma met succes hebben afgerond, zijn overgegaan naar de tweede fase, met banen en een veilige, ondersteunende omgeving.
 • Afgelopen week was pittig. 3 personeelsleden en 6 vrouwen kregen corona. De een had er meer last van dan de ander. Het heeft ertoe geleid, dat we een week lang dezelfde huismoeder op shift hadden. Zij had al corona gehad en was nu dus niet vatbaar, om ziek te worden.

Lieve groetjes.
Uit het mooie verre Kaapstad.
Wesley, Judith, Joas en Abel.

Meest recente updates

Ontvang de laatste updates

volg ons via onze maandelijkse nieuwsupdate

Nieuwsupdate April

De tijd vliegt! Bijna een jaar geleden besloten we dat we onze tijd in Zuid-Afrika zouden gaan afronden. We merken dat we er op veel vlakken al bewust mee bezig zijn. Op welke basisschool willen we Joas inschrijven,

Lees verder »

Week 08

Hallo allemaal, Ook deze week weer een nieuwe snip van de week. Dit keer voor het eerst een podcast. We hopen dat jullie hierdoor een

Lees verder »

Dankjewel

dat je een gift wilt geven!

mogelijkheid 1

Je kan je gift overmaken via een Tikkie

Dit is geen Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

mogelijkheid 2

Je kan je gift overmaken naar:

 • rek.nr.:
  NL38 RABO 0326 5210 62
 • ten name van:
  Stichting JmeO te Heerde
 • omschrijving:
  2281, To serve others and to share His love. ‘

Jeugd met een Opdracht’ is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) waardoor de giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.