Wat eten we hier eigenlijk?
Toch wel een vraag die ik zo nu en dan krijg gesteld. Nou deze week heel gezond! Een keer per jaar wordt er in de kerken een specifieke dankzegging gehouden voor alle landbouw en goede oogst. Iedereen neemt in overvloed groentes mee die vervolgens na de kerkdienst worden weggegeven aan mensen die het minder hebben. S-CAPE werd benaderd en kreeg de kans om dit jaar alle groente en fruit te ontvangen. Dit is een grote zegening en het scheelt weer uitgaves, dus we zeiden ja! Toen we aankwamen was er echter zo veel dat we zeker de helft weer konden doorgeven aan een voedselbank die het eten zou gaan uitdelen in de achterstandswijken. Vaak hebben de mensen daar geen geld om verste groente en fruit te kopen. Als dank voor ons werk kregen wij ook allemaal een tasje met wat groente en fruit. Dus deze week zullen we lekker gezond eten met spinazie, kool, wortelen, tomaten en aardappelen van het land!
Verder eten we vrijwel gewoon. Iets minder brood, want dat is hier wat minder gebruikelijk. Het is hier vrij normaal om 2x te koken, dus voor de lunch en diner. En omdat YWAM zo intercultureel is kunnen we soms ook genieten van andere wereldgerechten, zoals in de foto hieronder heeft onze vriend Roy uit Singapore een Aziatische maaltijd gemaakt. Jammie!